idelica

Mancino

Olijfolie

Extra vergine met aroma

  • LOOK
  • SINAASAPPEL
  • BASILICUM
  • MUNT
  • MANDARIJN
  • PEPERINCINO
  • ROZEMARIJN
  • SELDER
  • PETERSELIE

 

Olijfsoort: Coratina, CIma di Melfi

Inhoud: 250 ml

Mix van 4 extra vergine olijfolie aroma als giftbox

4 x 100ml

Extra Vergine olijfolie BIO Gravistelli

Gravistelli wordt verkregen uit de lokale olijfvariëteiten “Coratina” en “Cima di Melfi”, uitsluitend uit biologisch gecertificeerde teelten. Vooral gekenmerkt door een hoog gehalte aan antioxidanten en een charmant aroma, is het buitengewoon smakelijk, met een frisse smaak van pasgeperste olijven, gras en artisjok.
Het is eerder bitter en scherp, het aroma blijft aanhouden, maar laat het gehemelte zuiver achter.
Gravistelli geeft zijn rijke en authentieke smaak aan elk soort gerecht, kan koud gebruikt worden gebruikt als hoofddressing voor schotels met een sterke smaak.
Uitstekend bij gekookte groenten en peulvruchten.

Olijfsoort: Coratina, CIma di Melfi

Intens fruitig

Inhoud: 500 ml

Extra Vergine olijfolie SVEVO

Verstandige mix van alle typische variëteiten uit dit gebied. Kort na extractie heeft de olie een groenachtige kleur met gouden reflecties.
Ze wordt gekenmerkt door een medium fruitige smaak, bitter en pikant, met zachte plantaardige tonen en een nasmaak van amandel. Fluweelzacht mondgevoel, ronde smaak en perfect uitgebalanceerde sensorische eigenschappen maken deze olie harmonieus en sterk tegelijk, perfect geschikt voor dressing en koken.

 

Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Cima di Mola, Cima di Melfi, Frantoio, Coratina)

 

Medium fruitig

 

Inhoud: 500 ml

VARIANTEN:

250 ml in blik

100 ml in blik

Extra Vergine olijfolie CORANTINA

Coratina is een typische en bekende Apulische olijvensoort. Pikantheid, bitterheid en kruidachtig aroma zijn de belangrijkste kenmerken.
Wat deze olie zo vol van smaak maakt: de eerste twee kenmerken komen inderdaad respectievelijk overeen met polyfenolen (voornamelijk oleuropeïne), stoffen die de olie gezond maken en vooral bestand tegen oxidatie. De elegante en brede geur van deze olie is nog maar het begin van een geweldige zintuiglijke ervaring: een heldergroene olijftoets en aromatische tonen zoals groen gras, tomatenblad, artisjok en amandelschil.
Het sterke en aromatische profiel maakt het een populair product.
Perfect bij gerechten op basis van peulvruchten en groenten.

Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Apulian

Intens fruitig

Inhoud: 500 ml

Extra Vergine olijfolie CIMA DI MELFI

Cima di Melfi is een bijzonder zeldzame olijvensoort: hij groeit in het gebied van Gioia del Colle en in het gebied van Melfi, Basilicata, waaraan hij zijn naam ontleent.
De buitengewone eigenschappen ervan zijn nog steeds weinig bekend en producenten zijn bijzonder trots op zo’n verfijnde en zeldzame olie. Het elegante en brede boeket is gecombineerd met veel verschillende smaaknuances: onverwachte appel- en munttoets, grote bitterheid die de kruidigheid,  typisch ivoor deze olie, bijna verdoezelt. DIt terwijl een unieke artisjoknoot het productprofiel compleet maakt.
Het is een bijzondere olie, die vooral gebruikt wordt bij het bereiden van sterk gearomatiseerde gerechten of als hoofdgerecht bij rijstsalade.

Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Cima di Melfi

medium fruitig

Inhoud: 500 ml

Extra Vergine olijfolie PERANZANA

Zeer interessante olie in zijn aromanuances, met plantaardige expressies van lichte intensiteit – waaronder de artisjok opvalt – en een evenwichtige structuur, waarin de aanwezigheid van polyfenolen discreet blijft in de mond, met een niet-invasieve kruidigheid.

Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Peranzana

Licht fruitig

Inhoud: 500 ml

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwigheden

Proudly presented by Digitalized