idelica

Frantoio di Sant'Agata

Olijfolie & delicatessen

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia.

Al meer dan 170 jaar zijn ‘de hartstocht en vaardigheden van de familie Mela’ de ingrediënten van een unieke extra virgin olijfolie.

 

De Olijfoliemolen van Sant’Agata d’Oneglia is gelegen in een klein bergdorp in het achterland van Imperia dat uitkijkt op de Ligurische Zee.

 

Ze maken specialiteiten, eerder met beperkte productie, volgens de oude tradities en lokale kenmerken met belangrijke voedings- en gezondheidswaarden.

 

Het geheim van dit succesverhaal is de hartstocht en de overgave van de familie Mela, die zich sinds 1827 aan de productie van olijfolie van de hoogste kwaliteit heeft toegewijd.

 

De ervaring, die ongetwijfeld aan professionalisme wordt gekoppeld, heeft de firma een plaats in het “Bedrijf van De Meesters van de Olijfolie” verdiend.

 

Aan de molen zijn verscheidene prijzen toegekend, één van de belangrijkste en hoogste prijs in de „fruitige, lichte olie“ categorie ter gelegenheid van de prestigieuze „Ercole Olivario“ wedstrijd georganiseerd door de Nationale Unie van Handel.

Olijfolie

Olijfolie wordt als een bijzonder gezond voedingsbestanddeel beschouwd.


Dit heeft twee redenen:


– Een reden is dat de olie rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, welke de neiging hebben de kwalijker vetten in het menselijk lichaam te vervangen.


– De tweede reden is dat zich in olijfolie een aantal zeer gezonde stoffen bevinden, zoals natuurlijke anti-oxidanten welke cellen beschermen tegen veroudering. Om deze redenen kan het, zelfs als u probeert vetarm te eten, nog steeds zinvol zijn om olijfolie te nuttigen.

Extra virgin D.O.P.
The Riviera of Flowers

Deze extra vergine olijfolie is verkregen door de Taggiasche olijven uit de bomen te schudden en door koude persing binnen de 24 uur na de oogst.

De extra vergine olijfolie wordt zeer streng getest, waaronder de nauwgezette paneltest waarbij de olijfolie wordt getest voor zijn smaak en aroma.

Extra Virgin Olive Oil DOP heeft een zoet en fruitig aroma en een delicate en volle smaak. Het is strogeel van kleur, heeft een glad uiterlijk en een medium tot hoge dichtheid. Deze olijfolie heeft een zeer lage zuurtegraad (minder dan 0,3%).

Deze won al verschillende jaren op rij de eerste prijs in de “Ercole Olivario” wedstrijd in de “lichte en fruitige olie” categorie, en werd bekroond met de “Gran Menzione” prijs op de Gouden Leeuw wedstrijd.

 

PDO of DOP: Protected Designation of Origin (beschermde oorsprongsbenaming)

 

ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN

 

Kleur: licht strogeel

Geur: licht fruitig

Smaak: fijn fruitig, vol, met de zoetheid van amandelen en pijnboompitten

Zuurtegraad: minder dan 0,3%

 

Organoleptisch: 

 

iedere eigenschap van een product die kan worden waargenomen met de zintuigen (reuk, zicht)

 

INHOUD: 1000ml – 500ml – 250ml – 100ml

Natuurlijk geparfumeerde Olijfolie

Deze klassieke en traditionele dressing  combineert twee typische mediterraanse producten:olijven en citroenen.

Een natuurlijke dressing op basis van extra virgine olijfolie en verse citroenen. 

Evenals olijfolie met peperoncini, truffel, appelsien, venkel en basilicum.

Deze dienen als exclusieve dressings voor vis, vlees en salades, en kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan sauzen, voor- of hoofdgerechten en soepen.

 

De dressing van appelsien & citroen kan evenals over een heerlijke fruitsla gebruikt worden.

 

Peperoncini: 100ml – 250ml – 500ml
Truffel: 100ml – 40ml
Appelsien
: 100ml
Limone
: 100ml – 250ml – 500ml
Venkel
: 100ml
Basilicum:
 100ml– 500ml

Extra vergin
"Buon Frutto"

Extra vergin ” Buon Frutto” is een extra vergin olijfolie die van koud geperste olijven hoofdzakelijk van Taggia wordt gemaakt die geoogst zijn alvorens ze hun volledige rijpheid bereiken. De Buon Frutto is het HS certificaat voor kwaliteit in de olijfoliesector toegekend.

De olijfolie heeft een bijzonder hoge voedingswaarde en is makkelijk verteerbaar. Het heeft een vlotte verschijning en een aangenaam fruitige geur en een volle, lichtjes fruitig aroma.

 

ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN

 

Hoogte: 200/500 meter boven zeeniveau

Methode om te plukken: handmatig van de boom geschud op verspreide netten

Verschijning: vlot

Kleur: licht stro-geel

Aroma: licht fruitig

Smaak: vrij fruitig, vol, met een wenk van zoete amandelen, pijnboomnoten en artisjokken

Zuurtegraad: minder dan 0.3%

INHOUD: 1000ml – 750ml – 500ml – 250ml – 100ml
blik 250ml

"I CLIVI"

I CLIVI extra vergine olijfolie komt uit de koude persing van een zorgvuldige selectie van de verschillende gekweekte olijven (uit Taggia, Oliarola en de molen). Deze bijzonder populaire mix brengt de gebruikelijke zoetheid van Ligurische olijven en de sterkere kenmerken van die van de centrale en zuidelijke regio’s.

 

Zijn intense en levendige karakter komt tot uitdrukking in de sterke smaak en fruitige geur die afkomstig is van de traditionele methode van koude persing. Het heeft een zuurgraad van minder dan 0,5%.

 

ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN

Hoogte: 200/500 meter boven zeeniveau

Methode om te oogsten: handmatig afgeschud van de olijfbomen op verspreide netten

 

Verschijning: vlot

Kleur: licht stro-geel

Aroma: lichtjes fruitig

Smaak: absoluut fruitig, rond, vol met een vleugje van groene amandelen en distel

Zuurheid: minder dan 0.5%

INHOUD: 750ml – 500ml – 250ml

“OLIO DI CHEF”

De OLIO DI CHEF die eveneens door de Molen van Sant’Agata d’Oneglia wordt gemaakt, is een kwaliteitsolie die een uitstekende smaak heeft en kenmerkend door gebruik van 100% extra vergine olijfolie.

 

De olijfolie heeft een licht, apart en delicaat aroma en is in gebruik een veelzijdige en multifunctionele lichte specerij.

 

Goed voor bakken, frituren en koken.

 

INHOUD: 5000ml – 1000ml

“OLIO DI OLIVA”

De OLIO DI OLIVA die eveneens door de Molen van Sant’Agata d’Oneglia wordt gemaakt, is een kwaliteitsolie die een uitstekende smaak heeft en kenmerkend door toevoeging van 30% extra vergine olijfolie (zoals die op zijn etiket wordt vermeld): dus aanzienlijk meer dan het 5% wettelijke minimum.

 

De olijfolie heeft een licht, apart en delicaat aroma en is in gebruik een veelzijdige en multifunctionele lichte specerij.

 

Goed voor bakken, frituren en koken.

 

INHOUD: 5000ml – 1000ml

Balsamico van Modena

(zonder toevoeging caramel)

Balsamico is een azijnsoort die, in tegenstelling tot andere azijnen, niet op basis van alcohol wordt gemaakt. Balsamico wordt van Trebbiano-druiven gemaakt, die groeien in Modena, Noord-Italië en vrij laat geplukt worden.

Balsamico die de naam aceto balsamico tradizionale verdient moet minstens 12 jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan 100 jaar oud. Voor zeer oude Balsamico betaalt men soms honderden euro’s voor een half kopje. Balsamico is sowieso prijzig, omdat er maar 3000 liter per jaar op de markt verschijnt. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig Balsamico nodig is om smaak te geven aan een gerecht. Ook kan men Balsamico kopen die jonger is dan 12 jaar, en daarmee veel goedkoper.

Balsamico kan niet alleen bij pittige, maar ook bij zoete gerechten gebruikt worden. Bij verse, gekookte of gegrilde groente, vis of vlees, en in soepen en sauzen geeft het smaak. Balsamico op aardbeien of frambozen versterkt de smaak van deze vruchten. Ook wordt het soms in nagerechten gebruikt. Het wordt afgeraden om met Balsamico te pekelen of er kruiden mee in te maken. Ook wordt er weinig mee gekookt, omdat veel mensen dit zonde vinden van een dergelijk duur product. Het verhittingsproces zorgt er wel voor dat de smaak zoeter wordt.

Balsamico in gerechten kan eventueel vervangen worden door sherry-azijn of rode wijnazijn.

Balsamico is een zoete, aromatische azijn die ontstaat uit de ingekookte most van druiven. De most fermenteert en rijpt op houten vaten, een proces waarvan de duur varieert van enkele maanden tot vele jaren. Zo rijpt een azijn die donker – soms bijna zwart – van kleur is, met een zeer zachte zoete smaak. Het Italiaanse woord balsamico staat dan ook voor zacht.

Karaffen

Streling voor het oog op iedere tafel

Groene karaf:
Gevuld met de olie extra vergine “I Clivi”

 

Witte karaf:
Gevuld met de olie extra vergine “Buon Frutto”

 

Rode karaf:
Gevuld met de olie extra vergine “I Clivi”

 

Witte karaf met groene stippen:
Gevuld met de olie extra vergine “I Clivi”

 

(kunnen nagevuld worden)

 

INHOUD: 500ml

Speciale uitgaven olijfolie

Drie verschillende samenstellingen, vakkundig geselecteerd door de Meester Oleario Antonio

Uitsluitend gemaakt van Italiaanse olijven eerste koude persing, allemaal gekenmerkt door één lage zuurgraad en een smaak die past van zoet tot kruidig. Drie olijfbomen voor drie verschillende smaken en aroma’s.

 

TAG-FRA

Extra vierge olijfolie type Taggiasca en Frantoio, medium fruitig met rijke notensmaak

 

TAG-COR
Extra vierge olijfolie type Taggiasca en Corantina, medium fruitig

 

TAF-PE

Extra vierge olijfolie type Taggiasca en Peranzana, intens fruitig

 

INHOUD: 500ml

Olijfjes

Ontpitte Taggiasche olijven in olijfolie of Taggiasche olijven in pekel

 

Taggiasche olijven zijn kenmerkend voor de heuvels van Oneglia.

 

De beste, met de hand geplukt, worden bereid volgens twee oude Ligurische recepten: “in salamoia”, d.w.z. olijven geweekt in gezout water met tijm, laurier en rozemarijn en ontpitte olijven geweekt in extra vierge olijfolie. Twee manieren om van hun, eerder zoete en fruitige smaak, te genieten.

 

Dezelfde kwaliteitsolijven worden gebruikt om de delicate, traditionele Ligurische zwarte olijfpate- of tapenade van Taggia te bereiden, en voor een fijnere olijfsmaak is er de groene olijvenpate .

 

INHOUD:


Met pit: 290gr
Zonder pit: 90gr – 180gr – 260gr – 650gr
Ontpit met citrus: 270gr
Gekarameliseerd: 100gr
Gedroogd: 60gr

Tapenades olijf

Taggiasca olives patè in extra virgin olive oil

 

Taggiasca-olijvenpasta en groene olijvenpasta met extra vergine olie

 

INHOUD:

 

Zwart: 90gr – 180gr – 650gr
Groen: 90gr

Pesto

Pesto Liguria (niet-gepasteuriseerd)

 

Onze pesto geproduceerd met P.D.O. basilicum uit Genua, met gerijpte Parmigiano Reggiano en extra vergine olijfolie is een steunpilaar van de Ligurische traditie. Niet gepasteuriseerd om de smaak van basilicum te behouden

 

INHOUD & SOORTEN:

 

Pesto groen: 90gr – 180gr – 650gr
Pesto zonder look: 90gr
Pesto veganistisch: 90gr
Pesto rood (met tomaat): 90gr    

Creme/tapenades

Sauzen en tapenades op basis van Extra vergine olijfolie

 

Heerlijk en natuurlijk: de sauzen en tapenades van Frantoio geven elk gerecht een verfijnde toets.

 

Soorten:

 

Walnoot – groene saus – eekhoorntjesbrood – paprika – artisjok – artisjok met sinaas – zongedroogde tomaten – pistache – peperoncini – tonijn – truffel zwart – truffel wit met eenhoorntjesbrood

 

INHOUD: 90gr

Battuti

Bruschette met taggiasca olijven en olijfolie extra vergine

 

De “Bruschettes” van Frantoio zijn perfect op brood en als sauzen voor vis en vlees. Een uitstekende pasta-dressing.

 

Soorten:

 

Battuti zwarte olijven
Battuti met basilicum
Battuti met limoen
Battuti met zongedroogde tomaten

 

INHOUD: 180gr

Kappers

Kappers & appelkappers

 

Soorten & inhoud:

 

Kappertjes op basis van rode balsamico-azijn: 90gr
Kappertjes op basis van olijfolie extra vergine: 90gr
Kappertjes op basis van grof zeezout: 70gr

Appelkappertjes: 100gr – 290gr – 700gr 

Tonijn/Peperoncino gevuld/Ansjovis

Tonijnfilets in olijfolie

Versbereide tonijn op basis van olijfolie van de Molen van Sant’Agata is de wens van fijnproevers en lekkerbekken: Filet van Alalunga/Albacares tonijn of geelvintonijn. Het vlees van de tonijn is bijzonder stevig en heeft een delicate aroma dankzij verschillende factoren: het kleine formaat van de vis en het feit dat deze is gevangen met de hengel, onmiddellijk bereid, daarna bewaard in extra vergine olijfolie. Ideaal in de voorbereiding van lichte voorgerechten, salades en pasta.

 

INHOUD: 190gr – 300gr

 

 

Gevulde Chilipepers

Tonijn, ansjovis, olijven, kappertjes en heerlijke natuurlijke aromatische kruiden zijn de ingrediënten die behoren tot de mediterrane traditie aansluitend met de Extra Virgin olijfolie van de Molen van de Frantoio in Sant’Agata.

Het eindresultaat is een unieke specialiteit met chilipepers als voornaamste ingrediënt en wordt het best gebruikt als aperitief, voorgerecht, garnituur voor koude gerechten of als een heerlijk bijgerechtje.

Tip: Voor gebruik na het bewaren in de koelkast (enkel na opening), zet je de gevulde chilipepers best een half uur op voorhand in kamertemperatuur zodat de olijfolie zijn normale vloeibare vorm terugkrijgt.

 

INHOUD: 180gr – 280gr

 

 

Ansjovis in olijfolie

Heerlijke vers gevangen vis, die meteen bereid wordt volgens de beste traditionele Ligurische recepten: ansjovisfilets in olijfolie, een waaier van zeesmaken bieden een ruim aanbod voor voorgerechten, hoofdgerechten, kruiden, salades of de mogelijkheid voor het verrijken van aperitieven en snacks.

 

 

INHOUD:  80gr (met of zonder kappers)

vis2

Pasta

Speciale Pasta tarwegriesmeel

 

Traditionele Ligurische pasta, ambachtelijk gemaakt van uitsluitend Italiaanse tarwe.

 

Soorten en inhoud:

 

Trofiette: 500gr
Trofiette tricolore: 500gr
Folglie d’ulivo spinazie: 500gr
Folglie d’ulivo tricolore: 500gr
Croxetti: 500gr
Spaghettoni: 500gr
Pasta met taggiasca olijfpasta: 250gr
Pasta met pesto: 250gr  

Tomatensauzen en verse passatasaus, klaar voor gebruik

Frantoio’s pastasauzen, klaar voor gebruik, uitsluitend gemaakt met verse Italiaanse tomaten.

 

Soorten en inhoud:

 

Passata di pomodoro basilicum: 280gr
Sugo alla ligure met basilicum: 180gr
Sugo arrabiata (licht pikant): 180gr
Sugo di carne (vlees): 180gr
Sugo di mare (vis): 180gr
Sugo Taggiasca olijven ontpit: 180gr
Sugo met eekhoorntjesbrood: 180gr
Sugo alle verdure (groentjes): 180gr

Alles voor de keuken

Vele ideeën voor de keuken

 

Grof zeezout gekruid (met rozemarijn, salie, laurier, peperoncini, basilicum, tijm): 270gr
Paddenstoelen heel, gesneden of gemengd: 190gr – 290gr
Artisjokken natuur of extra (wit): 290gr – 650gr
Zongedroogde tomaatjes op basis van extra vergine olijfolie: 200gr
Pepers heel (pikant): 190gr
Look, olijfolie, peperoncini dressing: 90gr
Lookteentjes met kruiden op olijfolie: 290gr
Uitjes op basis van olijfolie OF balsamicoazijn: 290gr

NIEUW IN HET GAMMA

Il Trito of groentenbouillon

 

Mix van natuurlijke kruiden en groenten in Extra vergine olijfolie.

Het natuurlijke en gezonde alternatief voor bouillon of bouillonblokjes.

Deze mix van natuurlijke aromatische kruiden en groenten (ui, wortel, selderie, peterselie, knoflook, rozemarijn, laurier) en zout wordt al snel je kostbare en onmisbare hulp in de keuken.

U kunt het onder andere gebruiken: als basis voor uw pastasauzen, vleesgerechten, risotto, groenten (gestoofd, gebakken enz.)

INHOUD: 200gr

 

Crema di radicchio e olie taggiasche

 

Creme of tapenade van rode kool met Taggiasche olijven

INHOUD: 180gr

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwigheden

Proudly presented by Digitalized