Olijfsoort: Coratina, CIma di Melfi
Inhoud: 250 ml
4 x 100ml
Gravistelli wordt verkregen uit de lokale olijfvariëteiten “Coratina” en “Cima di Melfi”, uitsluitend uit biologisch gecertificeerde teelten. Vooral gekenmerkt door een hoog gehalte aan antioxidanten en een charmant aroma, is het buitengewoon smakelijk, met een frisse smaak van pasgeperste olijven, gras en artisjok.
Het is eerder bitter en scherp, het aroma blijft aanhouden, maar laat het gehemelte zuiver achter.
Gravistelli geeft zijn rijke en authentieke smaak aan elk soort gerecht, kan koud gebruikt worden gebruikt als hoofddressing voor schotels met een sterke smaak.
Uitstekend bij gekookte groenten en peulvruchten.
Olijfsoort: Coratina, CIma di Melfi
Intens fruitig
Inhoud: 500 ml
Verstandige mix van alle typische variëteiten uit dit gebied. Kort na extractie heeft de olie een groenachtige kleur met gouden reflecties.
Ze wordt gekenmerkt door een medium fruitige smaak, bitter en pikant, met zachte plantaardige tonen en een nasmaak van amandel. Fluweelzacht mondgevoel, ronde smaak en perfect uitgebalanceerde sensorische eigenschappen maken deze olie harmonieus en sterk tegelijk, perfect geschikt voor dressing en koken.
Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Cima di Mola, Cima di Melfi, Frantoio, Coratina)
Medium fruitig
Inhoud: 500 ml
VARIANTEN:
250 ml in blik
100 ml in blik
Coratina is een typische en bekende Apulische olijvensoort. Pikantheid, bitterheid en kruidachtig aroma zijn de belangrijkste kenmerken.
Wat deze olie zo vol van smaak maakt: de eerste twee kenmerken komen inderdaad respectievelijk overeen met polyfenolen (voornamelijk oleuropeïne), stoffen die de olie gezond maken en vooral bestand tegen oxidatie. De elegante en brede geur van deze olie is nog maar het begin van een geweldige zintuiglijke ervaring: een heldergroene olijftoets en aromatische tonen zoals groen gras, tomatenblad, artisjok en amandelschil.
Het sterke en aromatische profiel maakt het een populair product.
Perfect bij gerechten op basis van peulvruchten en groenten.
Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Apulian
Intens fruitig
Inhoud: 500 ml
Cima di Melfi is een bijzonder zeldzame olijvensoort: hij groeit in het gebied van Gioia del Colle en in het gebied van Melfi, Basilicata, waaraan hij zijn naam ontleent.
De buitengewone eigenschappen ervan zijn nog steeds weinig bekend en producenten zijn bijzonder trots op zo’n verfijnde en zeldzame olie. Het elegante en brede boeket is gecombineerd met veel verschillende smaaknuances: onverwachte appel- en munttoets, grote bitterheid die de kruidigheid, typisch ivoor deze olie, bijna verdoezelt. DIt terwijl een unieke artisjoknoot het productprofiel compleet maakt.
Het is een bijzondere olie, die vooral gebruikt wordt bij het bereiden van sterk gearomatiseerde gerechten of als hoofdgerecht bij rijstsalade.
Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Cima di Melfi
medium fruitig
Inhoud: 500 ml
Zeer interessante olie in zijn aromanuances, met plantaardige expressies van lichte intensiteit – waaronder de artisjok opvalt – en een evenwichtige structuur, waarin de aanwezigheid van polyfenolen discreet blijft in de mond, met een niet-invasieve kruidigheid.
Origine van de olijven: Gioa del Colle (provincie Bari) – Peranzana
Licht fruitig
Inhoud: 500 ml