Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

Idelicaís recepten

 

Basisrecept Risotto

Zorg om te beginnen voor een goede pan, met dikke bodem. Zorg dat de vloeistof, bouillon of wijn die je gaat toevoegen al klaar staat (warm) en zorg ervoor dat je de goede Italiaanse rijst hebt. De rijst van tevoren niet wassen anders spoel je het zetmeel weg dat het gerecht zijn binding geeft.

IngrediŽnten:

 • 1 kleingesneden ui
 • 2 el olijfolie
 • boter
 • 350 gr Nano of Carnaroli
 • ca. 1/2 liter vloeistof (bouillion, wijn)
 • zout, peper, Parmigiano (Parmezaanse kaas)

 Bereidingswijze:

 1. Fruit een fijngehakte ui in de olijfolie en/of boter en laat deze glazig worden.
 2. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels blinken van het vet.
 3. Voeg daarna om de 10 minuten steeds 1 soeplepel vloeistof toe en laat deze onder voortdurend roeren, op een laag vuur, verdampen en absorberen.
 4. Als de meeste vloeistof is opgenomen, probeer je een rijstkorrel. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een 'beet' heeft.
 5. Een goede risotto is zacht, dik en vloeibaar, hij moet met een vork te eten zijn.Van het vuur af nog even 10 minuten laten staan, een klontje boter erdoor roeren en bestrooien met Parmigiano.

Eet smakelijk/Buon Appetito!

Met het basisrecept zijn er allerlei varianten mogelijk door vlees, vis, groenten  en kruiden toe te voegen.... Evenals de duurzame Saffraan, deze geeft de typische gele kleur aan de risotto en een licht bittere smaak.

 

exclusieve import van:

Brogal Vini
Brogal Vini
Tenuta Viglione
Tenuta Viglione
Raccolta Sapore
Raccolta Sapore 
Raccolta Sapore
Mancino
 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2016] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?