Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: producten van koolzaad

Hof ter Vrijlegem produceert een waaier aan koolzaadproducten.

 

 

 

Vooreerst is er de witgele koolzaadhoning. Deze honing is hoofdzakelijk afkomstig van zomerkoolzaad maar ook van linde en braam. Hierdoor is de honing zacht smeerbaar en heeft ze een fijne kristalstructuur. 

De olie kan uit het koolzaad geperst worden door mechanische wringing, net zoals het sap uit een sinaasappel wordt geperst. In een eerste, koude persing wordt zo de koolzaadolie Ďextra kwaliteití gewonnen.  

 

 Door een uniek, innovatief proces wordt het zwarte omhulsel van de gele oliehoudende kern gescheiden. Het gele gepelde koolzaad bevat nog alle olie. Het kan zo gebruikt worden in bereidingen als een zomerslaatje, brood en koolzaadpesto.

 

De olie kan uit het koolzaad geperst worden door mechanische wringing, net zoals het sap uit een sinaasappel wordt geperst. In een eerste, koude persing wordt zo de koolzaadolie Ďextra kwaliteití gewonnen. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van chemische solventen of bleekmiddelen zoals bij courante industriŽle productieprocessen. Bij koude persing wordt het karakteristieke aroma behouden.

Koolzaadolie bevat een aantal unieke gezondheidskenmerken:

         93 % onverzadigde vetzuren (UFA=Unsaturated Fatty Acids): dit is het hoogste percentage van alle courante plantaardige oliŽn (zie onderstaande figuur)

         gunstige omega-3/omega-6 verhouding : 11 % linoleenzuur / 21 % linolzuur

         rijk aan vitamine E, een natuurlijk anti-oxidans

         0 % cholesterol

         0 % transvetzuren

Koolzaadolie kan zowel gebruikt worden in koude bereidingen (vinaigrette, mayonaise, pesto,Ö) alsook voor warme bereidingen (stoven van groenten, bakken van een eitje, aanbruinen van jonge aardappelen, inmengen in puree, glaceren van ajuin,Ö).

 

De zachte smaak van koud geperste koolzaadolie geeft een subtiele tint aan jouw bereidingen zonder dat de olie het gerecht domineert.

Koolzaadolie is beter bestand tegen hoge baktemperaturen dan olijfolie en bovendien spat koolzaadolie minder bij verhitting. De olie bewaar je best op kamertemperatuur en op een donkere plaats (keukenkast).

 

 

Lekker voor velen...

Koolzaad is zonne-energie voor velen !

Zoemende bijen in de gele bloeiende velden leveren de witgele koolzaadhoning. In samenwerking met een lokale imker worden tijdens de bloei bijenkorven op het veld geplaatst.

Bij het oogsten van het koolzaad wordt het stro tot balen geperst. Dit stro dient als strooisel voor onze koeien en als biobrandstof voor verwarming van de boerderij.

De beste kwaliteit koolzaad wordt verwerkt tot spijsolie. Het overige koolzaad wordt geperst tot biobrandstof voor de wagen. Mits een aanpassing aan de motor is het mogelijk om diesel te vervangen door koolzaadolie.

 

Naast koolzaadolie hebben we koolzaadkorrels en koolzaadhoning.

Al deze producten zijn erkend als streekproduct.

 

 

Smakelijk

Chris & Stef
 

exclusieve import van:

Brogal Vini
Brogal Vini
Tenuta Viglione
Tenuta Viglione
Raccolta Sapore
Raccolta Sapore 
Raccolta Sapore
Mancino
 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2016] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?