Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

NIEUWE DELICATESSEN in ons assortiment

 

Pasta CAVALIERI

Benedetto Cavalieri bewaart de verzekerde tradities van zijn overgrootvader, die in 1918 het bedrijf startte. Na meer dan 90 jaar is het productieproces nog niets veranderd.
Het geheim van deze pastas zit 'm in de optimale samenstelling met verschillende meelsoorten. Hierdoor wordt een superieure kwaliteit bekomen.
Zijn methode bestaat er uit om alle fabricagestappen op lage temperatuur uit te voeren om zo alle voedingsbestanddelen te bewaren. Het mengen gebeurt in bronzen kuipen.
De verschillende pastavormen worden daarna op lage temperatuur gedroogd in speciaal uitgeruste droogkamers gedurende 24 ŗ 48u (in functie van de vorm).
rigateDeze methode is essentieel om een pasta te verkrijgen met bijzondere smaak en ideaal uitzicht.
Het klopt dat deze pastas zich perfect "gedragen" tijdens het koken.
Tegenwoordig geniet Benedetto van een wereldwijde reputatie. Zijn pastas worden door de beste keukenchefs geapprecieerd en gebruikt.
- spaghettoni Lunghi (lange spaghetti - 1 meter!!!): 500gr
- Penne Rigate 500gr
- Fusille Torsade 500gr
Pasta MARONI & MARILUNGO
Eveneens een goedbewaarde traditie, reeds 3 generaties lang.
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de beste meelsoorten, met toevoeging van 37% verse eieren, zonder watertoevoeging.
De pasta wordt tot fijne bladen verwerkt en dan in verschillende formaten versneden.
De ervaring, de kennis, de smaak, het uitzicht en de mooie voorstelling van het product... wat wilt een mens nog meer.
- Fettuccine al peperoncino (met piment), 250gr
Risotto AZIENDA GIRINO
  Zocht u een risotto van uitstekende kwaliteit? Hier is 'm!
We bieden 2 soorten aan:
- riso Carnaroli
- riso Vialone Nano
 
Grissini, ciappe & bruschette van EUROPAN
  Artisanaal bereid in Liguria.
Deze ovenproducten op basis van olijfolie zijn licht en aromarijk. Ideaal voor bij het aperitief.

- Grissini Classico (met olijfolie)
- Grissini all'oliva (met olijven)
- Grissini al MaÔs
- Mini Grissini alla Pizzaiola (tomaten en oregano)
- Mini grissini al Pesto (met basilicum)
  - Bruschette al rosmarino (bruschette met rozemarijn)
- Bruschette all'origano (bruschette met oregano) 

- Ciappe di liguria (langwerpig, met grof zeezout)
- Ciappe al rosmarino (met rozemarijn)
- Ciappe all'oliva (op basis van zwarte olijven)
Balsamico LEONARDI
Giovanni Leonardi hoort bij de laatste die balsamico-azijn op traditionele wijze maakt.
"Traditioneel" betekent hier "nooit mengen met wijnazijn", dit in tegenstelling tot andere commercieel "gebrouwde" balsamico's onder de noemer "aceto balsamico di Modena".
Deze laatste worden gemaakt van 20% (oude) druivenmost gemengd met 80% wijnazijn.
Deze balsamico-azijn wordt uitsluitend gemaakt met druivenmost van Trebbiano-druiven en gerijpt op houten vat. Op deze manier wordt een ongeŽvenaard product bekomen.
De traditionele Balsamico-azijnen die onder het label "AOC Aceto Balsamico di Modena" op de markt gebracht worden zijn identiek, al was het maar omwille van de verpakking in 'granaatvorm'. Hiervoor betaalt men een fortuin aan het overkoepelend consortium.
- Condimento Balsamico 5 jaar, 250ml
olijfolie CALOGIURI
Deze olie wordt gefabriceerd in Salento, helemaal ten zuiden van de regio Puglia.
Alhoewel de noordelijke streken van Puglia de grootste volumes olijfolie produceren, en kwantiteit betekent zelden kwaliteit, gaat het in Salento helemaal anders.
De familie Calogiuri is alom gekend in de streek waar ze sinds 1825 een hoogwaardige olijfolie bereiden. Vele van hun olijfbomen zijn ouder dan 300 jaar.
De olijven (variŽteiten Ogliarola & Celina de Nardo) worden geplukt met de hand tussen november en januari, wanneer ze optimaal rijp zijn. Daarna worden ze geperst door een oude molensteen.
De Affiorato-soort is de trots van het huis. Een bloem van een olie, het summum van de beste soort, eerste koude persing. Vele producenten houden deze olie van eigen gebruik, ze weten waarom.
De zuurgraad ligt lager van 0,3% en bevat uiteraard veel minder vocht dan andere oliŽn. Dit is een olijfolie met persoonlijkheid die aan te raden is voor koud gebruik.
- olio extra Affiorato (250ml)
Bio-tomaten uit Lucera PAGLIONE
  De tomaten van Lucera (ten oosten van Pulgia) zijn de beste ter wereld! De uitzonderlijke streek staat garant voor een variŽteit van de lekkerste locale tomaten. Ze worden volrijp geplukt met de hand gepeld en op bokaal gezet.
De boerderij van Paglione is een "Azienda Agricola" die over een biologisch certificaat beschikt.
- passata rustica (pulp gepelde tomaten)
- pomodori pelati (gepelde tomaten met basilicum)
Specifieke Italiaanse streekproducten
  - funghi porcini secchi (gedroogde champignons) 1ste keuze, 40gr
Zeezout uit SiciliŽ FLAMINGO
  Zout... een product dat we dagelijks gebruiken, maar met zoveel verschil.
Vergeet wat men zegt over de zogezegde slechte eigenschappen van zeezout. Dit wit goud is een geschenk van de natuur.
De ontginning gebeurt in Trapani, en dit sinds 1200... vůůr Christus. Het zeezout is puur en zuiver en is te vinden in de zoutmijnen aan de westkust van SiciliŽ. Het is niet bewerkt of gezuiverd zoals dit dikwijls gebeurt met traditioneel zeezout. De vele behandelingen verwijderen de goede en gezonde eigenschappen, zoals spoorelementen en mineralen. Op die manier blijft er alleen sodium en chlorine over, met dodelijk gevaar voor de mens.
Integraal zeezout bevat niet minder dan 84 verschillende spoorelementen. Dit zout wordt met de hand ontgonnen, vandaar het prijsverschil met gewoon tafelzout. Maar we menen dat uw gezondheid wel wat waard is, niet?
Ook goed om weten is dat Atlantisch zeezout 2 keer meer arsenicum bevat dat het zeezout uit de Middellandse zee.
De "fleur de sel" uit SiciliŽ is zeer zuiver, echt wit van kleur omdat ze geen zand meer bevat. Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld de "fleur de sel de Guťrande"
- zuiver zeezout grof 500gr
- zuiver zeezout fijn 500gr
Rijstsnacks 
  Deze nieuwe snacks zijn ongelooflijk lekker.
Ze zijn gemaakt op basis van rijst of maÔs en zijn zonder gluten.
Helemaal natuurlijk, niet gefrituurd, vandaar hun klein cholesterolgehalte.
Ze zijn gearomatiseerd met natuurlijke ingrediŽnten, waarvan een paar biologisch.
Eindelijk een volledig natuurlijk en gezond koekje.
In ons gamma (voorlopig):
- Ricesnacks BIO op basis van olijfolie 40 gr.
- Ricesnacks BIO op basis van rozemarijn 40 gr.
- Ricesnacks met parmezaankaas 40 gr.

exclusieve import van:

Brogal Vini
Brogal Vini
Tenuta Viglione
Tenuta Viglione
Raccolta Sapore
Raccolta Sapore 
Raccolta Sapore
Mancino
 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2016] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?