Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

Idelicaís nieuw assortiment textiel
van bamboe en zijde

dekbedden - dekbedhoezen - matrasbeschermers - kussens - dekens
spreien - beddenlinnen - bedspreien - kindercollectie - handdoeken

 

Tong & Yoyo

TongYoYo is de combinatie van de voornamen van 2 schattige meisjes. Ze hadden allebei last van een gevoelige huid en daarom is hun Shanghainese moeder gebruik beginnen maken van kleding gemaakt van bamboe vezels en zijden beddengoed. Deze natuurlijke vezels staan in China al langer bekend om te helpen tegen huidallergieŽn, de huid beter te laten ademen en ons warm te houden. TongYoYo wilt deze ervaringen delen met een groter publiek om zo uw leven nog beter te maken. U bent het aan uzelf verplicht!

TongYoYo produceert een ruim assortiment artikelen van een hoge kwaliteit en gemaakt van natuurlijke vezels zoals bamboe viscose, zijde en katoen voor dagelijks gebruik in uw bad- en slaapkamer.

 

Bamboeplantage

Waarom bamboe? (lees meer onderaan)

Bamboe is de meest duurzame, natuurlijk plantaardige vezel op aarde met een ongelofelijke zachtheid. Het is organisch, milieuvriendelijk, antibacterieel, UV resistent, anti-allergisch, temperatuurregelend, deodorizerend, absorberender dan katoen en zijdezacht!

 • Zijdezacht
 • Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden
 • Natuurlijk antibacterieel, antischimmel en hypoallergeen
 • Absorbeert uitstekend en houdt het lichaam droog
 • Luchtig en thermisch
 • Kreukvrij
 • Milieuvriendelijk

 

Zijderups

Waarom Zijde? (lees meer onderaan)

Zijde is niet alleen een luxeproduct, het heeft ook uitzonderlijke eigenschappen die andere materialen niet hebben.

Zijde helpt de lichaamstemperatuur op peil te houden om goed te slapen.

Zijde is natuurlijk hypoallergeen.

Eeuwenlang wordt zijde reeds gewaardeerd omwille van zijn positieve effecten op de huid en het haar.

 • Licht en zacht
 • Koel in de zomer en warm in de winter
 • Natuurlijke hypoallergene
 • Samengesteld uit 18 aminozuren
 • Breath-vermogen
 • Wicks-away vocht
 • anti-acarid allergie weerstand
 

Bamboecultuur 

Chinese Bamboe Cultuur  

De bamboeplant is het belangerijkste voedingsmiddel van de reuzenpanda en een cultureel icoon in de Chinese geschiedenis. In het oude China maakte bamboe deel uit van verschillende aspecten van het dagelijks leven. Het werd gebruikt voor eten, kleding, huizen en transport. China's eerste boeken werden gemaakt van stukjes bamboe en ook bijna alle oude muziekinstrumenten zijn van bamboe vervaardigd. Bamboe had ook bepaalde rollen in de feodale maatschappij.

Chinese wijsheren bestempelden pruim, orchidee, bamboe en chrysant als de "4 gentlemen" en den, bamboe en pruim als de "3 frienden in de winter".

De bekende Tang-dichter Bai Juyi (772-846) heeft de verdiensten van bamboe opgesomd volgens zijn kenmerken: zijn diepe wortel staat voor vastberadenheid, zijn lange rechte steel voor eerbaarheid, zijn holle binnenkant voor bescheidenheid en zijn propere spartaanse buitenkant voor zuiverheid. Hij concludeerde daaruit dat bamboe overeenstemt met de titel "gentleman".

Naast het feit dat bamboe symbool is voor deugdzaamheid, werd ook geloofd dat bamboe een ziel en emoties had.

 

 

 

Zijdecultuur 

Kenmerken van zijde

Zijde is niet alleen een luxeproduct, het heeft ook uitzonderlijke eigenschappen die andere materialen niet hebben.

Zijde helpt de lichaamstemperatuur op peil te houden om goed te slapen.

Zijde is natuurlijk hypoallergeen.

Eeuwenlang wordt zijde reeds gewaardeerd omwille van zijn positieve effecten op de huid en het haar.

Zijde, het symbool bij uitstek van de eewenoude Chinese cultuur, heeft niet alleen een beeld gebracht van de beschaving van de natie, maar heeft ook onuitwisbare bijdragen geleverd aan de vooruitgang van de mensheid. Al gedurende duizenden jaren staat Chinese zijde bekend om zijn superieure kwaliteit, exquise patronen en rijke culturele connotaties.

Een paar duizenden jaren geleden, wanneer de zijde voor het eerst Europa bereikte via de Zijderoute, bracht het niet alleen prachtige kleren en decoratieve elementen met zich mee, maar ook de oude en prachtige cultuur van het Midden-Oosten. Vanaf toen was zijde het uithangbord en symbool van de Oosterse beschaving. Het oudste zijden artikel tot nu toe ontdekt is ongeveer 4700 jaar oud, opgegraven uit een graftombe van China's Liangzhu Cultuur (ongeveer 3300-2200 jaar voor Christus).

Naar een oude Chinese legende zou de zijdewormgodin verschenen zijn aan de Gele Keizer, de legendarische voorouder van het Chinese volk, nadat hij zijn tegenstander Chi You overwonnen had. Zij gaf hem zijden draden die ze met haar eigen mond gesponnen had als een teken van respect. Daarop gaf de Gele Keizer het bevel om kleren te maken van de draden en die vond hij uitzonderlijk zacht en comfortabel.

Lei Zu, de echtgenote van de Gele Keizer, zocht tot ze rupsen vond die in staat waren om zijden draden te spinnen. Ze kweekte die zijderupsen door hen moerbeiboombladeren te voerderen die ze zelf plukte. Latere generaties zijn Lei Zu gaan vereren als de Godin van de Zijdeworm en de Gele Keizer als de God van het weven.

De zijdecultuur - het kweken van de moerbeiplant, de zijderupsen en het produceren van de zijde inbegrepen - is al gedurende millenia een essentiŽle vorm van arbeid in China, gezien China de bakermat is van de zijdecultuur. Het kweken van de zijderupsen en het opwinden van de zijde waren China's grootste verwezenlijkingen bij het verwerken van natuurlijke vezels.

Tot in het Neolithische tijdperk (ongeveer 12000-2000 voor Christus) hebben de Chinese voorouders technieken ontwikkeld voor het platweven en figuurweven en zijn ze ook de stoffen beginnen kleuren door gebruik te maken van natuurlijke vermiljoen verf (rood pigment). Door de constante verbeteringen van de weefgetouwen,  de print- en kleurtechnieken, werden er meerdere variŽten zijde ontwikkeld. China bezat de meest geavanceerde kleur- en weeftechnieken voor zijde van de oude wereld.

 

exclusieve import van:

Brogal Vini
Brogal Vini
Tenuta Viglione
Tenuta Viglione
Raccolta Sapore
Raccolta Sapore 
Raccolta Sapore
Mancino
 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2016] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?