Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

Idelicaís assortiment delicatessen

 

Frantoio oleario San Domenico , fijnproevers weten ook waarom!

Mancino

Olijfolie maakt sedert eeuwen integraal deel uit van de Mediterrane voeding.

De oorsprong ligt in Zuid-ItaliŽ: Magna Grecia. Dit maakt dat de olijfolie die geproduceerd wordt in het hartje van Puglia onmiskenbare en onvergelijkbare karakteristieken heeft.

De kwaliteit van Mancino teert op basis van verschillende factoren:

Het landschap, het goede klimaat, en de traditie van het oliepersen op mankracht. Het plukken gebeurt nog met de hand.

Ontdek het volledige gamma olijfolie onderaan deze pagina

 

Andere Italiaanse olijfoliŽn:

- Frantoio, Noord-ItaliŽ (Imperia)

- Gnavolini, centraal ItaliŽ (Umbria)

 

Weetjes over olijfolie, klik hier

   

 Mancino

Sedert 1976, toen deze Frantoio opgestart werd, werkt de familie Mancino samen met de plaatselijke bevolking, vooral om deze vakkennis te integreren in de werking en productie.

Olie van eerste koude persing is het beste dat bestaat op vlak van gezonde voeding, en de meest smaakvolle. De moderne wetenschap catalogeert deze als Mediterrane dieet.

 

Om dit te bereiken warden alle instructies precies en zorgvuldig gevolgd. Een eeuwenoude traditie blijft aldus gewaarborgd.

De familie Mancino blijft steeds persoonlijk toezien opdat elke stap, van teelt tot persing, met zorg gebeurt. Het resultaat is een excellente olie die u zeker zal bekoren.

 


De olijfbomen worden handmatig verzorgd volgens strenge organische procedures.
 
De olijven worden met de hand geplukt wanneer ze volrijp zijn en dus onmiddellijk geperst.
 
De olijven worden binnen de 12u na de pluk aangevoerd en koud geperst volgens de oude methode
 
Eerst worden de olijven zorgvuldig gewassen. Bladeren en aarde worden verwijderd.

De oude molenstenen werden vervangen door een maalelement, zodoende is ook op vlak van hygiŽne geen probleem.
  
Op ieder moment worden de temperatuursomstandigheden gecontroleerd.

Het resultaat is een olie met zeer lage zuurtegraad, een intens natuurlijk aroma en een fruitige zuivere smaak met een licht-bittere nasmaak.

Deze olie is pure voeding, met zeer goede eigenschappen die het lichaam ten goede komen.
De medische wereld heeft al geruime tijd de goede kwaliteiten bevestigd.
De voordelen van olijfolie zijn:
  • Verlaagt het cholesterolgehalte
  • Verlaagt de kans op vernauwingen van bloedkanalen
  • Verlaagt de bloeddruk in slagaders
  • Verlaagt het peil van bloedsuiker
  • Verbetert werking van gal en lever
  • Verhoogt de opname van vitamines A, D en E
  • Vergemakkelijkt de opname van andere vitamines
  • Zorgt voor een goede spijsvertering
  • Vermindert de kans op hartaandoeningen

Een superlekkere olijfolie

 
 

Het belangrijkste component is polyfenol. Ze bestrijden tumors, verlengen de levensverwachting en geven een eigen typische smaak. Olijven die zeer rijk zijn aan polyfenolen groeien in Zuid-ItaliŽ, vooral de Coratina-soort in Puglia.

 

De Gravistelli-olie in de zwarte flessen is gemaakt van 100% Coratina olijven


Waarom "eerste koude persing", klik hier (bron: BioGezond, infoblad over Gezond Leven)

 

 

Gravistelli Mancino 

Olijfolie eerste koude persing "GRAVESTELLI"

Beschikbaar in 50 & 75cl

Fruitige smaak

Bekomen na eerste koude persing van Coratina-olijven.

Deze olie zal zeer gewaardeerd worden op bruschetta (toastbrood), bij vlees of vis, op groenten, gekookte of rauwe groentjes

 

Beschikbaar in 50 & 75cl


VariŽtei


Sevevo Mancino 

Olijfolie eerste koude persing "SVEVO"

koud als warm gebruikt worden

Beschikbaar in 50 & 25cl

 

VariŽteit:  100% Coratina

Zuurtegraad: 0,25sen

 


CIma di Mola

Olijfolie eerste koude persing "CIMA DI MOLA"

De ďCima di MolaĒ is waarschijnlijk de oudste soort van Puglia, en van het Middellandse Zeegebied in het algemeen. We kunnen zeggen dat het de moeder van alle olijfsoorten is.

In ItaliŽ is deze soort niet wijd verspreid: buiten de grenzen van Puglia is de Cima si Mola er bijna nergens te vinden. Bovendien groeit ze vooral rond de stad Gioia del Colle, waar Mancino gevestigd is. De oogst levert geen grote hoeveelheid op, ze zijn bovendien moeilijk met de hand te plukken en de hoeveelheid olie is vrij laag omdat de olijfboom zich dikwijls anders Ďrichtení onder invloed van  plotselinge verandering van temperatuur en andere weersomstandigheden.

De olie die uit deze variŽteit heeft een ondoorzichtige gouden kleur met lichtgroene reflecties.
Het heeft een licht fruitig aroma, zowel wat betreft de smaak als de geur. Bijna "zoet" op het eerste gezicht deze olie meteen na onthult haar aanhoudende bitterheid en de wrange smaak van olijven onthullen. De nasmaak brengt echter het licht gevoel terug.
Over het algemeen is deze olie de fijnste onder onze fruitige oliŽn.
Zijn onmiskenbare smaak brengt smaken naar boven zoals van wilde radijs, dus de olie is perfect voor eenvoudige traditionele gerechten, zoals bij groenten en peulvruchten (heerlijk op tuinbonen en radijsjes).

Beschikbaar in 50cl 


Frantoio

Olijfolie eerste koude persing "FRANTOIO"

De "Frantoio" is de enige olijfsoort die niet uitsluitend uit Puglia komt. De soort past zich gemakkelijk aan in meerdere Italiaanse regio's van. Echter, het bijzondere klimaat en de bodemgesteldheid in Puglia maakte de Frantoio een zeer smaakvolle olijfolie.
De kleur is groen met gouden glinstering.


Het heeft een gemiddeld niveau van groene fruitige en aangename bitterheid en scherpte, met een fijne en brede plantaardige tint en verse amandelgeur. Bovendien heeft deze olie een zeer ronde textuur.


Het is een aromatische olie, goed uitgebalanceerd.

Beschikbaar in 50cl 


Cima di melfi 

Olijfolie eerste koude persing "CIMA DI MELFI"

Deze charmante olie geeft u onmiddellijk een impressie van zijn breed en elegant boeket en zijn aanhoudende frisheid.


Het heeft een groenachtige kleur met mooie gouden kleur weerschijn.


Hoge fruitige smaak en midden-hoge bitterheid en scherpte, zeer aangename geuren van gras en een nasmaak van groene amandel.


De "Cima di Melfi" heeft bijna dezelfde kenmerken dan de Coratina, al zijn ze kleiner.

Ondanks een geringe bekendheid is de ďCima di MelfiĒ olie ongelooflijk geurig, rijk aan smaak en tinten: een uitstekend ingrediŽnt voor de fijnproevers.

 

Beschikbaar in 50cl 


Coratina 

Olijfolie eerste koude persing "Coratina"


De "Coratina" olijf heeft een oude oorsprong, zijn naam komt waarschijnlijk van de stad genaamd Corato, in de buurt van Bari. Ze groeit in de ganse provincie Bari (60.000 hectare), waar de stad Gioia del Colle is gelegen, en wat minder in het Foggia gebied (10.000 hectare).

De Coratina boom produceert vroeg in het seizoen, is goed bestand tegen koude temperaturen, droogte, ziekten en verschillende bodems. Deze boom heeft geen specifieke behandelingen nodig hebben om te overleven dat is goed voor de biologische teelt.
De Coratina is zeker een van de belangrijkste olijfsoort in Puglia en is zeer rijk aan polyfenolen (natuurlijke antioxidanten), arm aan peroxiden en gekenmerkt door zeer lage zuurgraad.

De kleur is intens groen.
Zijn krachtige aroma maakt deze olie zeer gewaardeerd en gewild van over de hele wereld.
Je zal onmiddellijk het brede scala van geuren ruiken.
Het heeft een intens fruitige smaak met een heerlijke groene olijfsmaak.
Volle structuur en robuuste smaak maken het uniek. Deze olie is er een perfecte ontmoetingsplaats tussen aromatische noten, aangename bitterheid (dat is gezond, als gevolg van het hoge percentage oleuropeÔne) en levendige pittige sensatie. Ook zal je een toets van vooral artisjok herkennen.
Vanwege de overweldigende en waardevolle eigenschappen zal de Coratina olie alle kenners kunnen bekoren.

Beschikbaar in 50cl 


Olijfolie smaakje Mancino 

Olijfolie eerste koude persing sinaas, limoen, chili peper, look, oregano

De

Beschikbaar in 10 & 25cl

 

IngrediŽnten: extra virgine olijfolie met sinaas, limoen of chilipepers

Zuurtegraad: 0,25 %

Productie/jaar: 2.500 per type

 


 

exclusieve import van:

Brogal Vini
Brogal Vini
Tenuta Viglione
Tenuta Viglione
Raccolta Sapore
Raccolta Sapore 
Raccolta Sapore
Mancino
 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2016] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?