Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeën en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

Idelica’s assortiment delicatessen

 

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia, fijnproevers weten waarom!

 
Frantoio Bruschetta  De bruschette van Frantoio 
Bruschetta met olijfolie extra vergine 180gr
Bruschetta met Taggiasche olijven & zongedroogde tomaten 180gr
Bruschetta met Taggiasche olijven & basilicum 180gr
Bruschetta met Taggiasche olijven & limoen 180gr
Bruschetta met groene Taggiasche olijven & rozemarijn 180gr

Frantoio Cipolline  Ajuintjes van Frantoio
Cipolline borrettana gedrenkt in aceto balsamico - 290gr
Borettana is een prachtig oud Italiaans ras met een heerlijke frisse milde smaak. De uien zijn platrond en hebben een prachtige goudgele kleur.

Cipolline in extra vergine olijfolie - 280gr

 

OLIJFOLIE - BALSAMICO-AZIJN - OLIJVEN - TAPENADES - PESTO - PASTA - SAUSJES - TOMATENSAUSJES
TONIJN - ANSJOVIS - ANTPASTI - KAPPERTJES - ZEEZOUT - TRUFFEL - PADDESTOELTJES

 

Lees de catalogus online (ISSUU)

Download volledige catalogus (PDF)


Open receptenboekje

 

 

De geschiedenis van de olijfboom is niet altijd even duidelijk, maar het staat vast dat hij een van de belangrijkste symbolen is van de Mediterrane cultuur.

Een geribbelde, knobbelige stam met een smal, puntig grijsgroen blad… heel typisch. Er bestaan meer dan 30 geslachten van olijfbomen, en meer dan 600 soorten. De soort die gekweekt wordt voor zijn vruchten behoort tot de Botanica Olea Europeae Sativa familie. 

Deze soort behoudt zijn blad en varieert in hoogte van 3 tot 18 meter. Het is een krachtige boom die honderden (tot zelfs duizend) jaren oud kan worden.
Hij bloeit in het voorjaar. Bedekt met witte bloemen die, naarmate het seizoen vordert, klein fruit (steenvruchten) vormen die rijpen in de late herfst.

Van de heerlijke en geurige vruchten maakt men sinds vele millennia een kostbare en voedzame olie.

  Verschillende andere factoren staan garant voor de juiste en beste kwaliteit. Uiteraard zijn de klimatologische omstandigheden langsheen het Middellandse zeegebied cruciaal. Ook de kennis van oudsher en de passie voor dit natuurwonder zijn nodige elementen om tot een goed product te komen.
  

Van boom tot kostbare vrucht

 

De eeuwenoude praktijk van de olijfboomteelt is steeds gepaard gegaan met de winning van olijfolie.
Het persen gebeurde destijds door middel van een stenen molen waarna de olie van het water werd gescheiden. Momenteel hebben moderne machines de manier veranderd, maar niet de techniek. Het persen gebeurt nog steeds “koud”, en via centrifuge wordt het water van de olie gescheiden. De traditie zet zich gewoon verder in een vernieuwd jasje.

 

De mens had sedert eeuwen de voedzame kracht van olijfolie ontdekt. Niet alleen als voedsel, ook als lichaamsverzorger scoort olijfolie zeer goed.

Al duizenden jaren is olijfolie het primaire element in de voeding van de mediterrane volkeren. Het onderscheid tussen diverse andere eetbare olie is de specifieke voedingswaarde en organoleptische eigenschappen door een uitgebalanceerde vetzuurgehalte en aanwezigheid van waardevolle kleinere bestanddelen. Olijfolie is de ideale smaakmaker voor een gezonde voeding, is gemakkelijk verteerbaar en combineert een uitstekende smaak met kwaliteiten tot de bevordering van ons welzijn. De gunstige effecten voor de gezondheid van het Mediterrane dieet en olijfolie zijn algemeen erkend, voornamelijk wat betreft het voorkomen van hart- en vaatziekten en aderverkalking.
De Grieken en Romeinen gebruikten olijfolie als een lotion voor massages. Vrouwen in het oude Egypte gebruikten olijfolie gemengd met melk, fijngemalen was, cipresbessen en granen van wierook om gezichtsmaskers te maken. Vandaag de dag herontdekte cosmetisch onderzoek het gebruik ervan om een gezonde huid te bekomen. Feit is dat olijfolie veel vitamine E bevat waardoor de veroudering van huidcellen wordt vertraagd. Naast de voordelen voor de huid is olijfolie ook een handig middel om een gezonde haardos te garanderen: het voedt het haar, maakt het soepel, versterkt en beschermt het tegen de gevolgen van smog, wind en zon.

De productie van olijfolie in de Middellandse Zee, een blijvende traditie

 
 

De familie Mela begon in 1827 met de productie van olijven en olijfolie. Liefde voor het vak, vakkennis die is overgedragen van generatie op generatie en bovendien de olijfsoort Taggiasche zijn de voornaamste troeven van hun succes.

De familie startte onder de naam “Frantoio Sant'Agata d'Oneglia”, volgde evoluties en ontwikkelingen op de voet, maar bleef standvastig geloven in wat hun voorvaders hen had geleerd: Kwaliteit boven alles.


Volgens bepaalde historische bronnen was de verspreiding van de Taggiasche olijf in het westen van Ligurië het werk van Benedictijner monniken, terwijl anderen het toeschrijven aan de kruistochten. Waar ook de waarheid ligt, vandaag is het een feit dat Taggiasche olijf vrijwel het hele gebied domineert. Getuige van het harde werk van vele generaties van boeren die voor het eerst op de heuvels terrassen bouwden door middel van stenen muren.

 
  De kleine geurige olijven resulteren tot een stijlvolle olie met een delicaat aroma.
Op hellingen in de provincie Imperia, verspreid tussen de huizen in een oud dorp met uitzicht over de Ligurische Zee, produceert Frantoio Sant'Agata d'Oneglia een scala van speciale olijfoliën. Oliën met een uitstekende voedingswaarde en heilzame eigenschappen, typerend voor de eeuwenoude traditie, typisch van dit gebied.
Hun ervaring, samen met een onbetwistbare professionaliteit, gaven de familie het recht om lid te worden van het Gilde van Meesterproducenten van olijfolie: een elite van deskundige producenten en onderzoekers die zich wijden aan de verspreiding van de olijfoliecultuur over de hele wereld. Frantoio won talrijke prijzen. Opmerkelijk was de eerste prijs in de "lichte fruitige" categorie op de prestigieuze Ercole Olivario Award: een landelijke wedstrijd georganiseerd door de Italiaanse Kamer van Koophandel.
Ondanks een beperkte productie maar dankzij de kwaliteit die alleen een familiebedrijf kan garanderen zijn de producten van Frantoio Sant'Agata d'Oneglia nu wereldwijd te vinden in het prestigieuze restaurants en winkels met culinair hoogstaande en gastronomische producten.
 
   

Van het oogsten tot het persen, een kwestie van uren

 
 

De cyclus van de productie van olijfolie duurt van oktober tot maart, wanneer de kleine Taggiasche olijven volgroeid zijn.
Gekweekt met kennis en passie in de olijfboomgaarden van de familie worden de olijven met de hand geplukt, net voor ze volrijp zijn. Vervolgens worden ze zorgvuldig naar de pers gebracht en nog dezelfde dag worden ze verwerkt tot een geurige olie met een lage zuurtegraad.
Het voornaamste product wordt verkregen uit een eerste koude persing, alle kostbare stoffen het vers fruit blijven intact bewaard: een extra vergine olijfolie met een delicate smaak en levendig, intens karakter.
Maar het voornaamste blijft de controle nadien: de neus vol aroma, de mond vol van smaak, de kleur, de dichtheid. Frantoio wilt het beste in de fles.
De olie ondergaat ook enkele proeven in het laboratorium: de juiste balans tussen linolzuur (omega 6) en linoleenzuur (omega 3), de goede verhouding van (on)verzadigde vetten. Alles is belangrijk.

 

Hoe moet extra vierge olijfolie worden bewaard?
In een koele omgeving, met een stabiele temperatuur boven 12° C, maar vooral beschermd tegen licht. Best in een donkere glazen fles (of heldere fles in papier gewikkeld), keramische kruik of blik.

HAMVRAAG:

Is olijfolie geschikt om het bakken?
Olijfolie is geschikt om te bakken omdat ze weerstaat aan hogere temperatuur die nodig is voor deze manier van koken, zonder verbranding, dat wil zeggen zonder het "rookpunt” te  bereiken. (Rookpunt: de technische naam voor het punt waar grote veranderingen en verlies van kleur lijden tot een onaangename smaak, en in bepaalde gevallen, zelfs giftig.

 

Klik om de foto te vergroten...

Olijfolie eerste koude persing D.O.P. "CRU" - Primo Fiore- the Riviera of Flowers

"Cru Primo Fiore", bekroond met een D.O.P. Ligurische Riviera - Bloemenriviera certificaat, is de trots van de molen. Zij is gemaakt van olijven taggiasca, uitsluitend geplukt uit de "Martine Fascei" terrassen waarvan de familie Mela eigenaar is. Ze zijn op ongeveer 500 meter boven de zeespiegel gelegen.
De olijven zijn vooral lekker als ze afkomstig zijn uit bomen die groeien in de "bergen". De productie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de olijven die worden geplukt iets voor ze volledig rijp zijn. Dan geven ze een heerlijke geur, een zoete, fruitige smaak en een speciaal aroma. Deze extra vergine olijfolie is rijk aan natuurlijke anti-oxidanten, en dankzij de hoogte en de bijzondere behandeling heeft ze een intens en levendig karakter met een heerlijke geur en volle smaak. Ze heeft een zuurgraad van minder dan 0,3%.

Verkregen uit de eerste koude persing van Taggiasche olijven alleen geoogst door het kloppen op de takken met een lange stok en persing binnen 24 uur. Dit levert een extra vergine olijfolie die de zwaarste analyses en zorgvuldige controle door het testteam doorstaat.

Deze olie wordt nooit gefilterd.
Het is de ideale smaakmaker voor vis, zeevruchten, of in sauzen, op gemengde salades en gekookte groenten.
In de keuken is ze ideaal voor gebakken en gebraden gerechten, en ze is ook uitstekend voor het bereiden van verfijnde desserts.


PDO of DOP: Protected Designation of Origin (beschermde oorsprongsbenaming)
Kleur: licht strogeel
Geur: licht fruitig
Smaak: fijn fruitig, vol, met de zoetheid van amandelen en pijnboompitten


B
est op een koele plaats bewaren (niet in koelcel).
Vermijd licht en de nabijheid van warmtebronnen.

Beschikbaar in 100ml, 250ml, 500ml, 1L & 3L

 

Klik om de foto te vergroten...


top

Certified DOP Riviera Ligure-Riviera dei Fiori, Frantoio's meesterwerk - Premier Cru

Is gemaakt van uitsluitend Taggiasche olijven
Komt alleen van de "Martine” en “Fascei Estates", olijfboomgaarden eigendom van de familie Mela. Gelegen op ongeveer 500 m boven de zeespiegel. Deze bossen leveren een bijzonder smakelijke "bergolijf”. De productie is zeer beperkt. De olie heeft een geurig aroma en fruitige smaak met een vleugje zoetheid en een heel bijzondere boeket. Met een hoge natuurlijke gehalte aan antioxidanten, dankzij de hoogte en de manier waarop ze verwerkt is heeft deze extra vierge olijfolie een intens, levendig karakter. De smaak en geur worden voor een lange tijd behouden.
Deze olie wordt nooit gefilterd, dit zou een doodzonde zijn.

Zuurgraad van minder dan 0,3%
Fruitig boeket en volle
smaak.
Uitsluitend verkrijgbaar op bestelling, prijs en minimum hoeveelheid op aanvraag
.


top

Baciare 

Olijfolie eerste koude persing ORO - Taggiasco da baciare

Deze olie is gemaakt van met de hand gesorteerde Taggiasca olijven van onze velden in Sant' Agata.
De olie heeft het volle aroma en smaak van het geoogste fruit. Versheid en verfijning zijn de kenmerken van dit product.
Koudgeperst en ongefilterd, met een laag zuurgehalte van 0,4 %.

Verkrijgbaar in de traditionele versie, Oro Taggiasco, of in de moderne verpakking, Taggiasco da baciare.


top

Buon Frutto

Olijfolie eerste koude persing "BUON FRUTTO"

Extra vergin " Buon Frutto" is een extra vergin olijfolie die van koud geperste olijven (hoofdzakelijk Taggiasco) wordt gemaakt en die geoogst zijn voor ze volledig rijp zijn.

 

De olijfolie heeft een bijzonder hoge voedingswaarde en is makkelijk verteerbaar. Het heeft een vlotte verschijning en een aangenaam fruitige geur en een volle, lichtjes fruitig aroma.

De olie heeft een glad uiterlijk en een aangenaam fruitige smaak.

Uitstekend op peulvruchtsoepen, minestrone en vlees.
Kan gebruikt worden voor het bereiden van alle soorten vlees.

Ongefilterd en gefilterd verkrijgbaar
 

KENMERKEN

Hoogte: 200/500 meter boven zeeniveau

Methode om te plukken: handmatig van de boom geschud op verspreide netten

Verschijning: vlot

Kleur: licht stro-geel

Aroma: lichte fruitige smaak - vrij fruitig, volledig, met een wenk van zoete amandelen, pijnboomnoten en artisjokken

Zuurtegraad: minder dan 0.3%

Beschikbaar in 200 & 2000ml (blik) of 100, 500 & 750ml (fles)


top

I Clivi

Olijfolie eerste koude persing "I CLIVI"

I CLIVI extra vergine olijfolie komt uit de koude persing van een zorgvuldige selectie van de verschillende gekweekte olijven (uit Taggia, Oliarola en de molen). Deze bijzonder geslaagde mix brengt de gebruikelijke zoetheid van Ligurische olijven en de sterkere kenmerken van die van de centrale en zuidelijke regio’s.

 

Zijn intense en levendige karakter komt tot uitdrukking in de sterke smaak en fruitige geur die afkomstig is van de traditionele methode van koude persing. Het heeft een zuurgraad van minder dan 0,5%.

Een uitstekende specerij voor groentesoepen en vleesgerechten. Ook geschikt voor bakken en koken van vlees. 

Beschikbaar in 750ml


top

Aroma
 

Olijfolie eerste koude persing met natuurlijk aroma

De basis van deze producten is de "ORO"-olijfolie. Na het persen worden er verse producten toegevoegd.

Natuurlijke extra olijfolie van eerste persing worden gecombineerd met natuurlijke additieven, tijdens het persen. Het resultaat is een extra vergine olijfolie met citroen, sinaasappel, basilicum, rode peper en gember.

Voor de truffelolie is een infuus met truffel concentraat nodig. Een droom met rauwe vis, vlees, salades, enz. Een bijzondere smaak, natuurlijk gemaakt.

Beschikbaar:

Limoen: 100 - 250 & 500ml

Truffel: 100ml

Peperoncino: 100 & 250ml

Basilicum: 100ml

Gember: 100ml

Sinaas: 100ml

olijfolie/balsamico: 100ml


Klik om de foto te vergroten...

Olijfolie "CHEF"

Deze olie met een uitstekende smaak wordt verbeterd door toevoeging van meer dan 30% van de Extra Virgin Olive Oil, zoals vermeld op het etiket. Dit is veel aangezien de wet slechts 5% voorschrijft.


De delicate smaak en geurige aroma maken dit product tot een veelzijdige olijfolie, geschikt voor een breed scala aan toepassingen.


Ideaal voor het frituren, koken en voor het bereiden van desserts en creatieve recepten.

 

Beschikbaar in 1L of 5L

 


top

Balsamico 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele tips voor het gebruik van Balsamico

 

Balsamico geeft een smaakvol accent aan dressings, sauzen en marinades, maar doet het puur ook uitstekend.

Met één deel balsamico, drie delen olijfolie extra vierge, peper en zout maakt u een heerlijke dressing voor een salade.

Probeer eens een truffelvinaigrette met balsamico: meng één eetlepel truffelolie, twee eetlepels olijfolie extra vierge, één eetlepel balsamico en peper en zout. Heerlijk!

Heerlijk over geitenkaas.

Een lichte snack: druppel wat balsamico op een stukje tomaat of bleekselderij.

Balsamico is een heerlijke dip voor een stukje Parmezaanse kaas. Of laat balsamico even zachtjes inkoken, en dan over een stokbroodje oude kaas.

Een lekkere saus maakt u door wat ajuin te fruiten in olijfolie en vervolgens 1 dl balsamico, een theelepel honing en fijngesneden zongedroogde tomaten toe te voegen. Laat de saus een beetje inkoken en serveer deze bij gegrild vlees of gevogelte.

Wat ook heerlijk is over bijvoorbeeld gerookte ham, is een mengsel van een eetlepel balsamico, een eetlepel mayonaise en een eetlepel crème fraïche.

Laat vijf eetlepels balsamico met twee theelepels bruine suiker zachtjes inkoken, en schenk dit over vers fruit (bijvoorbeeld vijgen) met daarover een klein beetje mascapone. Heerlijk!

Breng één dl balsamico aan de kook met één dl Drambuie, 100 gram suiker en het sap van twee limoenen. Haal het mengsel van het vuur als het kookt, laat afkoelen en marineer hierin 600 gram aardbeien. Serveer de aardbeien, en de balsamico, met
room.

Voeg wat balsamico toe aan een echte Italiaanse zabaglione (4 eierdooiers, 100 gram
basterdsuiker, 75 cl marsala au bain marie schuimig kloppen) voor een verrukkelijk dessert.

Balsamico van Modena (zonder toevoeging caramel)

Onze selectie wijnazijn en balsamicoazijn is ideaal voor diverse toepassingen. De natuurlijke ingrediënten zijn gecombineerd en verwerkt volgens oude recepten. Dit zorgt voor een consistente smaak. De harmonie van onze witte wijnazijn en onze rode wijnazijn is onovertroffen.

Balsamico is een azijnsoort die, in tegenstelling tot andere azijnen, niet op basis van alcohol wordt gemaakt. Balsamico wordt van Trebbiano-druiven gemaakt, die groeien in Modena, Noord-Italië en vrij laat geplukt worden.

 

Balsamico die de naam aceto balsamico tradizionale verdient moet minstens 12 jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan 100 jaar oud. Voor zeer oude Balsamico betaalt men soms honderden euro's voor een half kopje. Balsamico is sowieso prijzig, omdat er maar 3000 liter per jaar op de markt verschijnt. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig Balsamico nodig is om smaak te geven aan een gerecht. Ook kan men Balsamico kopen die jonger is dan 12 jaar, en daarmee veel goedkoper.

Balsamico kan niet alleen bij pittige, maar ook bij zoete gerechten gebruikt worden. Bij verse, gekookte of gegrilde groente, vis of vlees, en in soepen en sauzen geeft het smaak. Balsamico op aardbeien of frambozen versterkt de smaak van deze vruchten. Ook wordt het soms in nagerechten gebruikt. Het wordt afgeraden om met Balsamico te pekelen of er kruiden mee in te maken. Ook wordt er weinig mee gekookt, omdat veel mensen dit zonde vinden van een dergelijk duur product. Het verhittingsproces zorgt er wel voor dat de smaak zoeter wordt.

Balsamico in gerechten kan eventueel vervangen worden door sherry-azijn of rode wijnazijn.

Balsamico is een zoete, aromatische azijn die ontstaat uit de ingekookte most van druiven. De most fermenteert en rijpt op houten vaten, een proces waarvan de duur varieert van enkele maanden tot vele jaren. Zo rijpt een azijn die donker – soms bijna zwart – van kleur is, met een zeer zachte zoete smaak. Het Italiaanse woord balsamico staat dan ook voor zacht.

 

Balsamico van Modena

Zuurtegraad 6%, sterke smaak, rond en vol, ideaal voor voorgerechten, vis, warme sauzen.

De delicate smaken van een salade worden versterkt als gekleed met hoge kwaliteit extra vergine olijfolie en azijn een van de hoogste kwaliteit. De azijn van de Sant’Agata molen zijn er in verschillende smaken: Balsamico Azijn uit Modena met zijn unieke en uitgebalanceerde bitterzoete smaak, Vermentino DOC azijn, de Gouden categorie typische azijnen van witte wijn, gemaakt van de westkust van Ligurië, De definitieve en harmonieuze smaak azijn gemaakt van rode druiven, de delicate smaak azijn gemaakt van witte wijn.

Op een koele en donkere plaats kan Balsamico letterlijk eeuwen bewaard worden. Het sediment dat op den duur ontstaat heeft geen negatieve gevolgen voor de kwaliteit. Het is beter de Balsamico niet in een metalen container te bewaren, omdat er dan ongewenste reacties plaatsvinden.


top

Klik om de foto te vergroten...
 

Balsamico crème

Witte en donkere balsamico azijn
en in crèmevorm zijn uitstekend geschikt voor het versieren van uw gerechten en het vergroten van hun smaak.

Beschikbaar in 250ml


top

Flesjes
 Flesjes
Olijfolie in glas of ceramiek

Steeds gevuld met olijfolie "ORO" en aceto balsamico 10 jaar.

De elegante handgemaakteflesjes geven de hoge kwaliteit van de producten een extra verfijning.
Een traditionele vorm van oliekruiken, of moderne flesjes, steeds mooi op tafel.
Het eindproduct is artistiek en indrukwekkend, een onvergetelijk cadeau.

top

Olijven
Olijven

Taggiasche olijven in olijfolie (ontpit) of in pekel (met pit)

De kleine Taggiasca olijf komt van de karakteristieke olijfbomen uit de heuvels van Oneglia. Met de hand geoogst en volgens oude tradities uit de tijd van hun overgrootvader wordt deze olijf ofwel bewaard in pekel met tijm, laurier en rozemarijn (met pit) of in extra vierge olijfolie (ontpit). Twee bereidingen met behoud van de finesse en zijn fruitige smaak. Deze Taggiasca olijf groeit alleen in de provincie Imperia. Ze is bij uitstek geschikt voor een aperitief, focaccia, pizza en salades. Is ook een goede smaakmaker in sauzen, geroosterde konijn en vis.

 

Dezelfde kwaliteitsolijven worden gebruikt om de delicate, traditionele Ligurische zwarte olijfpate- of tapenade van Taggia te bereiden, en voor een fijnere olijfsmaak is er de groene olijvenpasta.

 

Beschikbaar in 90, 180, 270, 650gr
1700 of 3000 gr enkel op bestelling


top

Klik om de foto te vergroten...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik om de foto te vergroten...

Tapenade van olijven, zwart of groen

Als je lekker olijven hebt... dé beste garantie voor een lekkere tapenade! Aanrader op een toastje (bruschetta).

De Taggiasca olijfolie wordt gebruikt om deze tapenades te maken. Gemengd met wat olijfolie of een weinig water verbetert het de smaak.

De tapenade van groene olijven heeft een sterkere en meer intensieve smaak.

 

Zoete en kruidige tapenades worden geproduceerd met verschillende smaken op basis van originele recepten. Er zijn de zoete tapenade, de kruidige tomatensaus tapenade gemaakt van gedroogde tomaten en de kruidige tapenade met mosterd. Serveertip: met kaas, wit vlees, wild en vlees voor soepen of andere gekookte gerechten. Laat je fantasie zijn gang maar gaan.

 

Zoete tapenade van olijven:
ontpitte olijven 60%, appels, suikerriet. De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten

Zoete pittige tapenade van olijven en mosterd:

ontpitte olijven 60%, appels, mosterd 6%, suikerriet.

De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten

Zoete pittige tapenade van pittige olijven en pepers:

ontpitte taggiasche olijven, appels, gehakte Spaanse peper, suikerriet.

De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten

 

Zoete pittige tapenade van olijven en gedroogde tomaten:

ontpitte olijven 35%, gedroogde tomaten 35%, appelen, suikerriet.

De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten


top

Tapenade

Sausjes en tapenades

Een ruim gamma, allemaal het proeven waard!

De traditionele notensauzen, tomaatpasta's, groene saus, Ligurische pesto en rode pesto zijn de basisingrediënten van de Italiaanse keuken.

Onze extra vierge olijfolie verbetert de sauzen en pasta's, waardoor ze een fijne en bijzondere smaak krijgen.

De karakteristieke en delicate smaak van deze fijne pasta's maakt ze een uitstekende keuze bij de voorbereiding van sauzen, voorgerechten, bijgerechten en vis -en vleesgerechten. Ze zijn ook een belangrijk ingrediënt voor het maken van hapjes en heerlijke sandwiches.

 

Paté di Carciofini – pasta van artisjokken:

Ingrediënten: artisjokken (69%), olijfolie eerste persing, wijnazijn, zout, peper, look, citroenzuur

Toepassing: deze pasta kan geserveerd worden bij  vleesbereidingen en ook in rijstgerechten (toevoegen op het einde van de kooktijd).
Smaakt zeer lekker op een toast of sandwich.

Crema di Funghi Porcini – crème van eekhoorntjesbrood:

Ingrediënten: eekhoorntjesbrood Boletus edulis (80%), olijfolie, look, suiker, zout

Toepassing: Ideaal bij pasta op basis van eieren (all ‘uovo) of volkorenpasta.
Een aanrader op toast of sandwich in combinatie met verse kaas.

Salsa di noci – walnootsaus

Ingrediënten: walnoot (30%), olijfolie eerste persing (29%), cashewnoten, wei (het vloeibare gedeelte van melk die scheidt van de wrongel tijdens het maken van kaas), rijstmeel, zeezout, maïzena, wijnazijn, look, kaas, marjolein, aroma, citroenzuur, melkzuur

Crema di peperoni – paprika crème

Ingrediënten: paprika (47%), olijfolie eerste persing (34%), cashewnoten, maïzena, rijstmeel, zeezout, wijnazijn, lookpoeder, melkzuur

Crema di Ortica – Brandnetelcrème

Ingrediënten: olijfolie eerste persing (56%), brandnetel (30%), kappertjes, melkeiwit, mager melkpoeder, zeezout, look, wijnazijn, marjolein, paprika, citroenzuur, melkzuur

Crema di basilico – crème van basilicum

Ingrediënten: basilicum (49%), olijfolie eerste persing (47%), zeezout, maïzena, wijnazijn, melkzuur

Salsa Verde – Groene saus

Ingrediënten: olijfolie eerste persing (44%), peterselie (35%), cashewnoten, kappertjes, maïzena, zeezout, ansjovis-azijn, look, citroenzuur, melkzuur

Crema di Rucola – crème van raketsla

Ingrediënten: rucola (49%), olijfolie eerste persing (47%), zeezout, maIzena, wijnazijn, citroenzuur, melkzuur

Crema di Salvia – Crème van salie

Ingrediënten: salie (45%), olijfolie eerste persing (37%), melkeiwit, mager melkpoeder, zout, look, wijnazijn, citroenzuur, melkzuur

Dolcezza alle olive taggiasche e peperoncini piccanti - Zoetheid met zwarte olijven en pikante pepers

Ingrediënten: ontpitte olijven taggiasche (60%), appel, gehakte pepers, kandijsuiker


Referentie

inhoud

omschrijving

SP0037C 

180gr

crema di pomodori

SAL03

180gr

salsa piccantina

 

top

Klik om de foto te vergroten...

Pesto ligure, groen of rood

Niet gepasteuriseerd, met basilicum van Genova DOP, Parmezaan Reggiano 30 maand en

 

De pesto is gemaakt volgens een oud traditioneel recept met olijfolie eerste koude persing, DOP basilicum (van Genova) en parmezaankaas Reggiano (30 maanden) die is gerijpt gedurende 30 maanden. Het traditionele gerecht van pasta al pesto maak je met enkele dunne plakjes aardappel en een handvol sperziebonen toegevoegd aan het water waarin de pasta wordt gekookt. Bij het serveren van de pasta meng je het met een beetje van het kookvocht en koude pesto. Voeg een eetlepel extra vierge olijfolie toe, meng dit alles samen en je hebt de traditionele pasta al pesto. Deze pesto is een uitstekende aanvulling bij groentensoepen, elk type saus, gekookte aardappelen en gevulde eieren.

Andere tip: tomaten in helft bedekt met pesto, bestrooid met paneermeel en dan in de oven gedurende 25 minuten.

Beschikbaar in 90, 180 en 650gr
Grotere inhoud op bestelling


top

 Groentjes Groenten onder de olijfolie

Een ruim gamma, allemaal het proeven waard!

Geselecteerde groentjes, lookteentjes & tomaten met fijne extra vergine olijfolie en een paar kruiden, klaar van gebruik. 

top

Artisjokken  Artisjokken, natuur of wit

Vers geoogste artisjokharten worden bewaard in een beetje peper en extra vergine olijfolie.
Dit zorgt voor een gezond en zeer smaakvol product.

Of u nu kiest voor gewoon artisjokharten of artisjokstukken, de groente behoudt zijn tederheid en kan worden geserveerd als een antipasto of toegevoegd aan een salade. 

Beschikbaar in 290 en 650gr

top

Klik om de foto te vergroten...
 
Zongedroogde tomaten op olijfolie

Deze zongedroogde tomaten zijn gemaakt volgens een oud oma's recept:
gemarineerd in extra vergine olijfolie.

Heerlijk op brood: Doe de zongedroogde tomaat op het brood met een paar kappertjes en een beetje van de beste olie, net zoals de oude Ligurische kustbewoners dit doen. Kan gebruikt worden op brood of als antipasto.
De zongedroogde tomaten in olijfolie en de kleine gedroogde tomaatjes zijn twee specialiteiten die bij elk gerecht passen.
Er zijn ook tomaten zonder zaadjes en gepelde tomaten, beide een handig ingrediënt voor elke chefkok.
Beschikbaar in 200, 650gr en 1700gr.
Grotere inhoud op bestelling

top

Peperoncini gevuld 

Peperoncini gevuld met tonijn, anchovis en kappertjes

Tonijn, ansjovis, olijven, kappertjes en heerlijke natuurlijke aromatische kruiden zijn de ingrediënten die behoren tot de mediterraanse traditie aansluitend met de Extra Virgin olijfolie van de Molen van de Frantoio in Sant’Agata.

Het eindresultaat is een unieke specialiteit met chilipepers als voornaamste ingrediënt en wordt het best gebruikt als aperitief, voorgerecht, garnituur voor koude gerechten of als een heerlijk bijgerechtje.

 

Na opening bewaren in de koelkast voor een korte tijd.

 

Tip: Voor gebruik na het bewaren in de koelkast (enkel na opening), zet je de gevulde chilipepers best een half uur op voorhand in kamertemperatuur zodat de olijfolie zijn normale vloeibare vorm terugkrijgt.

Gevulde chilipepers:

Piëmontese pepers 37%, extra vergine olijfolie 35%, olijven, ansjovis, azijn, zout

Beschikbaar in 180, 290 en 650gr
Grotere inhoud op bestelling


top

Kappertjes 

Kappertjes en appelkappers - zeezout

Kappertjes op zout

Kleine kappertjes, de gesloten bloemknopjes van de kappertjesstruik, die dagelijks geoogst worden net voor de bloemknopjes dreigen uit te komen en die hun milde, bittere smaak, danken aan het caprinezuur, dat zich ontwikkelde.
Kappertjes worden onder andere gebruikt in sauzen, eiergerechten, bij vis
- en vleesgerechten en op pizza's. 

In vroege Romeinse geschriften worden ze voor het begin van onze jaartelling al geroemd in vissauzen, maar ook bij tal van vleesgerechten misstaan ze als smaakmaker niet.  

Belangrijk is tenslotte te weten, dat kappertjes pas tegen het einde van de kooktijd aan een gerecht worden toegevoegd.

Kapperappeltjes

De grote kapperappels, de vruchten, die met steel worden ingelegd. Ze worden zo, als borrelhapje, gegeten.

 

Gekruid zeezout ‘1000 smaken”:

Grof zeezout, licht kruidig​​, uitstekend met vlees en vis.

Fijn zout:

met talloze specerijen, prachtig bij salades, groenten, carpaccio van vlees en vis - welke manier je het leuk vindt.

zeezout 90%, kruiden 10% (peterselie, lavas(*), rozemarijn, bieslook, salie, tijm, marjolein, brandnetel, ui, laurier)

 (*) een kruidachtige (maggi)plant met een selderachtige smaak. Bladeren worden gebruikt in stoofpotten, salades, sauzen en soepen. Het zaad wordt gebruikt om brood smaak te geven. Lavas kan gebruikt worden als smaakversterker. Verlicht spijsverteringsproblemen.


top

Klik om de foto te vergroten... 

Paddestoeltjes
  

Gesneden champignons in extra vierge olijfolie 30%:

Gewoon eekhoorntjesbrood (Boletus edulis) 70%, extra vergine olijfolie 30%, water, azijn, zeezout, specerijen, citroenzuur, antioxidant: ascorbinezuur.

De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten.


Gemengd eekhoorntjesbrood
in extra vierge olijfolie 30%
:

Honingpaddestoelen (Pholiota nameko) kleine, oranje-bruine paddestoel 25%, stro champignons (volvariella volvacea) 25%, melkzwam (deliciosus Lactarius) 15%, eekhoorntjesbrood (Boletus edulis) 5%, extra vergine olijfolie 30%, kruiden, citroenzuur, antioxidant: ascorbinezuur.

De boerderij maakt gebruik van noten en zuivelproducten

De geur van deze champignons in extra vergine olijfolie is onmiskenbaar. Uitstekend als aperitief, ze kunnen ook gebruikt worden als ingrediënt voor salades, als garnering voor koude gerechten of als smaakmaker in sauzen.


top

Tonijn

Tonijn, een vrucht uit de zee - Tonijnfilets in olijfolie

Handgevangen en vers bereide, rode tonijn van de Molen van Sant’Agata d’Onelia is de vreugde van fijnproevers en lekkerbekken. Filet van Alalunga/Albacares tonijn of geelvintonijn, vers bereid in Sicilië. Het vlees van de tonijn is bijzonder stevig en heeft een delicate aroma dankzij verschillende factoren: het kleine formaat van de vis en het feit dat deze is gevangen met een hengel, onmiddellijk bereid, daarna bewaard in extra vergine olijfolie. Ideaal in de voorbereiding van lichte voorgerechten, salades en pasta.

 

Rijk aan eiwitten en met weinig calorieën, het is ideaal voor lichte recepten.

Deze tonijn is een lekker, gezond en vetarm, een geweldige aanvulling op salades en een delicatesse voor pastagerechten.

 

Tonijnpasta is een heerlijke ingrediënt voor traditionele sandwiches. Het kan ook gebruikt worden in warme en koude sauzen en in een salade.

Beschikbaar in 200 & 300gr
Grotere inhoud op bestelling


top

Klik om de foto te vergroten...
 

Truffelproducten

Truffeltapenade, tapenade van truffel en paddenstoel of truffelboter... een ware streling op de tong.

Beschikbaar in 80 of 90gr


top


 

Ansjovis & ansjovispasta

Ansjovisfilets in extra vergine olijfolie voor verfijnde smaak. 

Ansjovisfilets opgelegd in zout met kappertjes en onze olijfolie volgens een oud traditioneel recept. Ideaal voor speciale gerechten, voor warme en koude salades, voor een aperitief bij de hapjes.

Ansjovispasta is met name geschikt als een spread en als een aanvulling op andere gerechten.

Beschikbaar in 80 & 105gr


top

Pasta 

Pasta

De pastas

De aloude productie van pasta van de beste harde tarwegries, langzaam gedroogd en grof gebroken, vormt de basis voor combinatie met onze uitstekende sauzen.

Trofiettepasta

Is een harde tarwegriesmeel pasta, gewoon of driekleurig (met spinazie en tomaat).

Een tip: Probeer driekleurige trofiepasta met de pesto bijvoorbeeld als hoofdgerecht... de beste traditie van Ligurië

 

Olijfblad spinaziepasta

Een tip: Probeer de pasta op smaak gebracht met de olijventapenade, de beste traditie van Ligurië.

Groen gekleurd met spinazie of driekleurig (wit, rood en groen).

 

Croxetti

Deze pasta heeft zijn naam te danken aan de zilveren munt (100 Lire van 1836) van de republiek van Genua

Onze gekartelde tagliatelli zijn gemaakt met olijfoliepasta of met eieren en Ligurische pesto.

Alle soorten gaan perfect samen met onze sauzen, zoals Ligurische pesto en een scheutje extra vergine olijfolie.


top

Tomatensausjes  Tomatensauzen

Bij een lekkere pasta hoort een lekker saus:

Deze sauzen zijn zeer smakelijk en hoeft alleen te worden opgewarmd.
De producten met verse Italiaanse tomaten en extra vierge olijfolie kunnen worden gemengd met pasta:
Sugo all' "Arrabiata", een pittige tomatensaus
Sugo alla Ligure: tomaten met olijven
Sugo all funghi porcini: sausje van eekhoorntjesbrood
Sugo All verdure: groentensaus
Sugo All' Olive: saus met olijfjes
Sugo di mare: vissaus
Rague di carne: vleessaus
Tomaten met basilicum: basis voor de veeleisende kok

top

   

exclusieve import van:

Tenuta Viglione wijnen
Tenuta Viglione
Mancino olio
Mancino

 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2020] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?