Idelica home

Chris Van Tichelt

Leuvensesteenweg 389

3070   Kortenberg

02/306 01 33

BTW: BE 0896 340 673

Ontdek onze overheerlijke delicatessen Ontdek onze gamma geschenken, ideeŽn en interieurartikelen Ontdek onze verzorgings- en wellnessproducten

 

Idelica assortiment delicatessen

 

Mosterd van De Ster - streekproduct Vlaams-Brabant


Mosterd De Ster

Mosterd De Ster

Ambachtelijk gemaakte mosterd, het bestaat gelukkig nog.
Al jaren lang wordt hier zachte mosterd gemaakt met veel kennis en respect voor het vakmanschap. Deze mosterd verschilt niet alleen van andere door zijn ambachtelijke bereiding, dit is ook een zeer zachte mosterd. De smaak is trouwens typisch voor deze streek.
Mosterd De Ster kreeg het label "Vlaams streekproduct" van de VLAM omwille van deze uitzonderlijke kenmerken. Vakmanschap, traditie en streekeigenheid worden op deze wijze gewaardeerd!
De mosterd is een eerder zachte mosterd, hoofdzakelijk gemaakt van geel mosterdzaad - afkomstig uit Hongarije en nu ook uit Canada - dat wordt aangekocht op de internationale markt.

Zij maken mosterd sinds 1924. Als merknaam werd "DE STER" gekozen en EugŤne Vanderwegen kreeg de bijnaam "Jeinke Mosterd". Na de oorlog werd de mosterd afgevuld in glazen bokaaltjes, met terugname van leeggoed. Later volgde verloren verpakking in glazen met geel en blauw gekleurde voet (kappers). Inmiddels was Renť zijn vader opgevolgd en om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, werd geÔnvesteerd in een andere machine die in het Antwerpse bij een oude mosterdmaker tweedehands werd aangekocht. Een gigantische machine, eigenlijk drie molens die trapsgewijze zijn opgesteld, waarmee men niet alleen een grotere hoeveelheid mosterd kon produceren maar die het werk ook heel wat lichter maakte. In '89 brengt Luc Vanderwegen, als derde generatie de mosterdmakerij onder in een gloednieuw complex op het industrieterrein te Lubbeek. De oude mosterdmolen, waarop men terecht trots is, blijft nog steeds het hart van de mosterdmakerij, in schril contrast met de moderne afvulinstallatie die is geÔnstalleerd in het nieuwe bedrijf.

 

Gewicht/Inhoud : 350gr


exclusieve import van:

Tenuta Viglione wijnen
Tenuta Viglione
Mancino olio
Mancino

 
Adelia 
Frantoio catalogus
Frantoio
Erbario catalogus
Erbario 
Amabiente catalogus
Amabiente

Mailen naar

Mail ons


 

Copyright © [2020] - Verkoopsvoorwaarden - Algemene voorwaarden voor verzending - Sitemap - Mailen naar idelica - Delicatessenmand bestellen?